понеделник, 19 септември 2016 г.

Мусака с праз лук или Ромска мусака

    Днес случайно попаднах на блога  "От тука до Калисто и обратно" и авторката Весела. Винаги преглеждам блоговете за нови идей и рецепти,а тук определено открих доста.Рецептата която видях ме впечетли с малкото продукти необходими за приготвянето и не се замислих,а запретнах ръкави.Пригответе я и няма да съжалявате.

Необходими продукти: 1 кг картофи,2 стръка праз лук,олио,сол,черен пипер,копър,магданоз,3 яйца,2 ч.ч. прясно мляко(или заменете едната чаша с айран) ,50 гр кашкавал.

Приготвяне:  Картофите се обелват, сваряват се,посоляват се и се  намачкват грубо с вилицата.
Разстилат се в намаслена тава. Праза се нарязва и запържва леко в олио,
посолява се, добавят се нарязаните копър и магданоз (може и сухи), черния пипер и се изсипва върху картофите.
Яйцата се разбиват с млякото, посоляват се и се залива мусаката. Поставя се във фурната и се запича до зачервяване. Изважда се, наръсва се с кашкавала  и се връща за още 5 минути.
Да направя уточнение,че на снимките е половин доза!Почти винаги когато експериментирам с нови рецепти приготвям по малко количество за да се "одобри" от семейното жури :) и след това да заеме достойно място в тефтерчето с рецепти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар