четвъртък, 29 септември 2016 г.

Пълнени тиквички с кайма

Необходими продукти: тиквички- 1 кг ,2 бр. средни глави лук,3 скилидки чесън(ако имате пресен 2 стръка), 400 гр.кайма,200 гр ементал или обикновен кашкавал,1/4 връзка магданоз,1/2 връзка копър,черен пипер,сол.

Приготвяне:  Измиваме тиквичките и ги разрязваме по дължина.Издълбаваме ги с лъжица и бланшираме "ладийките" в подсолена вода за няколко минути.Отцеждаме ги и ги редим в подходяща тава.Нарязваме на ситно лука,издълбаното от тиквичките,копъра и магданоза.В тиган с 3-4 с.л. олио запържваме каймата докато се карамелизира.Добавя се лука и накрая чесъна и пълнежа на тиквичките.Оставя се на котлона докато се изпари отделената от тиквичките вода и се сгъсти.Овкусяваме със сол и пипер и добавяме копъра и магданоза.С така приготвената плънка се пълнят тиквичките,сипва се вода на дъното на тавичката и се слагат във фурната.Малко преди да са готови се ръсят с настърганият кашкавал.Дозапичат се до златисто.

 Рецептата е адаптирана от тук: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com.es/2013/05/blog-post_31.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар