понеделник, 31 октомври 2016 г.

Винен кебап

Необходими продукти: 800 г свинско месо,2 глави кромид лук,2-3 моркова,2 домата,2-3 скилидки чесън,1 ч.ч. червено вино,1/2 ч.ч. олио,2-3 дафинови листа,5-6 стръка магданоз,3 пълни с.л. брашно,1 ч.л. сол,черен пипер на вкус,1-2 с.л. червен пипер.

Приготвяне: Нарязваме месото на кубчета, поставяме го в сгорещена мазнина. Разбъркваме енергично, за да не залепне, посоляваме, пържим до златисто.
Режем зеленчуците на ситно, прехвърляме ги към месото. Запържваме за кратко, изчакваме продуктите да омекнат и лука да стане златист.
Слагаме дафиновия лист, добавяме и наситнения чесън. Поръсваме с брашно и червен пипер, енергично разбъркваме. Наливаме червеното вино, постепенно заливаме с 500 мл вода. Прибавяме и настърганите домати, поръсваме с черен пипер. Оставяме ястието да къкри на бавен огън, докато се сгъсти. В самия край поръсваме с наситнен магданоз. Може да сервирате с картофено пюре или сварен ориз.


Източник на рецептата: http://www.zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE/show/%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BF

Няма коментари:

Публикуване на коментар