сряда, 16 ноември 2016 г.

Пълнени чушки с ориз и кайма

Необходими продукти: За чушките:4-5 зелени чушки,1/2 глава лук,1 морков,1/2 ч.ч. ориз,200 гр.кайма,5 с.л. домати от консерва,червен пипер,сол,1 скилидка чесън,щипка кимион и черен пипер,сол и магданоз.За соса:1 яйце,125 гр.кисело мляко,1 с.л. брашно,2 скилидки чесън,сол и магданоз.

Приготвяне: 
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио.Прибавя се измитият ориз.Каймата се смесва с доматите и малко вода и се добавя при ориза.Овкусява се с подправките и чесъна.Оставя се на котлона до като ориза набъбне.Накря се добавя магданоза.Чушките се пълнят с плънката слага се "капаче" от домат,поливат се с олио и се пекат в намазнена тава покрита на дъното с вода.След изпичането водата се отцежда.Яйцето се разбива с киселото мляко и брашното,смесва се с водата и се загрява на котлона за около 2-3 мин. при непрекъснато бъркане.Накрая се овкусява със сол,пресованият чесън и наситненият магданоз.

Рецептата за соса е на Валентина Хинкова


Няма коментари:

Публикуване на коментар