петък, 18 ноември 2016 г.

Картофена яхния

Необходими продукти: 1 кг картофи, 3 глави кромид лук, 3 пиперки, 2 домата( аз използвах домати от консерва), по няколко стръка джоджен и магданоз, сол, черен и червен пипер на вкус, 3 супени лъжици олио(масло),1 с.л.брашно за сгъстяване.

Приготвяне: Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът



и пиперките
се нарязват и се задушват в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавят нарязаните домати и червеният пипер. Залива се с гореща вода
и като заври, се прибавят нарязаните на  картофи.
 Посолява се и се вари на слаб огън до омекване на картофите.Накрая яхнията се сгъстява с браното разтворено в малко студена вода. Отстранява се от огъня и се поръсва със ситно нарязаните джоджен и магданоз. Поръсва се с черен пипер при сервиране.


Източник на рецептата: "Селска кухня"- Надя Пери

Няма коментари:

Публикуване на коментар