понеделник, 9 януари 2017 г.

Кекс с ябълки и шоколад

Необходими продукти: 4 яйца,200 гр. захар,100 мл. олио,120 мл. прясно мляко,200 гр. брашно,1п.бакпулвер,1п.ванилена захар,кората на един лимон,2 с.л.какао,2 ябълки,150 гр.шоколад за глазура.

Приготвяне: С миксер разбиваме хубаво яйцата и захарта.Към сместа добавяме олиото,прясното мляко,настърганата лимонова кора,ваниловата захар,смесеното с бакпулвера брашно.След добавянето на продукт разбъркваме.От получената кексова смес отделяме 4-5 с.л. към която добавяме какаото.Сипваме жълтата смес в намаслена и посипена с брашно форма.С лъжица сипваме и какаовата смес.С вилица разбъркваме леко.Сипваме и обелените и нарязани на ситно ябълки.Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Разтопяваме шоколада в микровълнова фурна или на водна баня и заливаме охладеният кекс.По желание може да посипете със смлени ядки.

Вместо ябълки може да ползвате шепа стафиди предварително накиснати във вода.



Няма коментари:

Публикуване на коментар