петък, 20 януари 2017 г.

Oгретен с картофи


Необходими продукти: 1/2  кг. картофи,2 бр. яйца,150 мл. прясно мляко,сол на вкус,50-60 гр. сирене,50 гр. шунка, 50 гр. кашкавал,20-30 гр. краве масло.


Приготвяне: Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на едри парчета. Сварете ги  до полуготовност.Отцедете водата, оставете картофите да се охладят и ги намачкайте с вилица. Настържете сиренето.Нарежете шунката на дребни кубчета.Разбийте яйцата и към тях на тънка струйка добавете млякото. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.Намажете с масло дъното на йенска тавичка и изсипете половината от картофите, като ги разпределите равномерно.Поръсете със сиренето.
Отгоре разпределете парченцата шунка и маслото.
Изсипете останалите картофи и заравнете повърхността.Залейте внимателно с разбитите яйца и мляко.
Печете на 180 градуса, около 30 минути  докато повърхността се зачерви.Поръсете с настъргания кашкавал и печете до зачервяване.


Рецептата е адаптирана от тук: http://kulinarniizkushenia.blogspot.com.es/2012/08/blog-post_26.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар