събота, 18 март 2017 г.

Свинско с грах

Небходими продукти: 600гр.месо,1 глава лук,1морков,540 гр.грах,5-6 с.л.домати от консерва,4-5 с.л. олио,1 ч.л.червен пипер,1 дафинов лист,копър,сол на вкус,1 с.л. брашно,20 гр.масло.

Приготвяне: Нарязваме месото.посоляваме.Нарязваме лука,запържваме го в олиото.Добавяме месото и моркова нарязан на кубчета.Задушаваме под капак на бавен огън 20-25 мин.Добавяме граха,наливаме вряла вода до нивото на месото.Овкусяваме с червения пипер и сол,слагаме даф. лист.Варим още 30 мин.Добавяме доматите.Разтопяваме маслото,прибавяме брашното.Наливаме малко от бульона  и връщаме в тенджерата.
Изваждаме даф.лист.Поръсваме с копър.






Няма коментари:

Публикуване на коментар