сряда, 22 март 2017 г.

Чеснов хляб



Необходими продукти: 450-500 гр.брашно, 2 ч.л.сол, 2 ч.л.захар, 7 гр. суха мая, 150 мл. хладко мляко, 1 с.л. разтопено масло, 1 яйце и един белтък( жълтъка заделяме за намазване ).


Пълнеж: 4 с.л. магданоз, 1 скилидка чесън, 1 с.л. размекнато масло, 1 с.л. олио,100 гр.настърган кашкавал.


Пр
иготвяне: Тесто- смесваме маята и млякото  оставяме да се активира за около 10 мин.В купа смесваме сухите съставки  добавяме течните.Месим около 10 мин. до получаването на еластично тесто оставяме го да почива 1 час.
 Докато тестото втасва приготвяме пълнежа.Накълцваме чесъна на ситно заедно с магданоза  и кашкавала.Добавяме маслото и олиото.


Когато тестото е удвоило обема си го разделяме на 4 части.Разточваме всяка част  мажем с 1/4 от пълнежа.Навиваме всяка част на руло  отрязваме външните краища и всяко руло режем на триъгълници.Във форма покрита с хартия за печене поставяме отрязаните части.В срeдата краищата от страни триъгълниците.


 

Оставяме да втаса отново.Накрая намазваме с жълтъка смесен с няколко капки  студена вода



Печем в загрята на 180 гр. фурна 25-30 мин. 








Извор на рецептата: http://sobrillas.blogspot.com.es/2017/02/pan-de-ajo-pull-apart.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар