сряда, 3 май 2017 г.

Пилешки дробчета на фурна с лук






Необходими продукти: 400 гр. пилешки дробчета,3 глави кромид лук или връзка пресен лук,1 с. л. чубрица,сол и черен пипер на вкус,1/2 ч. ч. олио,1/2 ч. ч. вода.

Приготвяне: Обелваме и нарязваме  лука на полумесеци. Почистваме пилешките дробчета. След като ги изцедим от водата ги подреждаме в подходяща по размер тавичка. Покриваме дробчетата с половината количество лук, посоляваме на вкус, добавяме черен пипер на вкус и чубрицата. Покриваме с останалото количество лук и много внимателно с ръце ги размесваме. Заливаме с олиото и водата. Слагаме в студена фурна и включваме на 200 градуса. След около 30 минути с помощта на лопатка или на две лъжици, обръщаме внимателно дробчетата. Връщаме отново в горещата фурна и печенето продължава още 20 минути.



Дробчетата поднесох с картофено пюре.






Източник на рецептата: https://uhaena.blogspot.com.es/2015/01/blog-post_13.html
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар