четвъртък, 11 май 2017 г.

Задушен в бира заек, върху канапе от лук и моркови



Необходими продукти: 1 бр. заек,3 големи глави лук,3 бр. големи моркови,3 скилидки чесън,4 с.л. с връх брашно,1 с.л. червен пипер,500 мл бира,3 стръка целина,черен пипер,чубрица,сол,олиo,2-3 дафинови листа.


 Приготвяне: За канапето - нарязаният на едро лук и нарязаните на колелца моркови и чесън
се задушават в олио, колкото морковите да си пуснат характерния оранжев цвят.
След като се задушат лекичко се прибавя целината и продуктите се разпределят равномерно в тава.
Сос за овалване на парчетата заек - брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер, чубрица и малко от бирата се разбъркват добре до получаване на смес, малко по-гъста от боза.
Парчетата заек се посоляват на вкус, овалват се в сместа и се нареждат върху канапето от задушените зеленчуци.
В тавата се изсипва останалата част от бирата и се добавят дафиновите листа.
Тавата се завива с фолио и ястието се задушават за около час и половина (в зависимост от фурната). Маха се фолиото и се запича за още около 15 минути.