четвъртък, 4 май 2017 г.

Мариновани свински шишчета на скара




Необходими продукти: свинско месо - 500 гр., червени чушки - 5 - 6 бр.,лук - 5 малки глави
За маринатата: соев сос - 1 ч.ч.,вода - 1 ч.ч.,лук - 1 голяма глава,черен пипер,червен пипер,захар,чубрица.

Приготвяне: Марината: в купа с капак сипваме соевия сос, водата, малко чубрица, черен и червен пипер, щипка захар и сока от главата кромид лук (настъргваме или смиламе лука и след това го изстискваме) и разбъркваме.

Месото се нарязва на хапки и се сипва в маринатата, оставя се да престои за поне 2 часа. След като месото се е мариновало, почистваме чушките, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при месото.

Лука също го почистваме, режем главичката на две и я слагаме при месото, разбъркваме и започваме да набождаме на шишчетата.


Редуваме месо чушка и накрая едно парче лук. Печем на загрята скара (не много силна) като завъртаме шишчетата да се изпекат от всички страни.





Няма коментари:

Публикуване на коментар